Arjantin’de, cunta döneminde geçen bir aşk hikâyesini anlatan Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu Son Tango, Akün Sahnesi’nde prömiyer yaptı.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu sezonun yeni oyunu ‘Son Tango’ ile seyirci karşısına çıktı. Müzik ve danslarını zengin oyuncu kadrosu ile birleştiren oyun cuma günü Akün Sahnesi’nde prömiyer yaptı. ‘Son Tango’ tiyotroseverlerden tam not aldı.
Özcan Özer’in yazdığı oyunu, seyircilerin Kiraz Mevsimi dizisiyle de yakından tandığı Hakan Çimenser yönetiyor. Usta tiyatrocu Mithat Erdemli’nin yardımcı yönetmen olarak bulunduğu oyun, cunta döneminde Arjantin’de geçen bir aşk hikâyesini anlatıyor. Yönetmen Hakan Çimenser, yapıtla alakalı olarak şunları söylüyor:
“Arjantin’de geçen ve tango ağırlıklı bir oyun. Pedro ve Maria arasındaki aşkı anlatıyor. Bir de Jose diye bir karakter var. Jose kadın tüccarı fakat öyle olduğu bir müddet sonra ortaya çıkıyor. Oyunda Pedro ve Maria arasındaki ilişkiye dış dünyanın çeşitli unsurlarının nasıl müdahale ettiğini görüyoruz. Kapitalizmin, şu andaki ve geçmişteki süreçte insanların kendi dünyalarıyla alakalı nasıl yanılsamalar yarattığını, insanın içindeki aşk duygusu gibi duyguları nasıl etkilediğini görüyoruz.”

 

EMEĞİN KARŞILIĞI ALKIŞ

İKİ perde ve takriben iki saat süren oyunun şarkılar, danslar ve tangolardan oluştuğunu söyleyen yönetmen Hakan Çimenser, oyunun hazırlık süreciyle alakalı olarak da şunları ifade etti:
“Oyunda çağdaş dansçılar, tango dansçıları ve tiyatro oyuncuları var. Herkes dans ediyor ve şarkı söylüyor. Ülke dışındaki oyunlarla aynı ayarda bir şey yaptık. Zor bir süreç oldu. Bu tür oyunların üç ay müddeti var. Biz iki ayda çıkardık. İnsan bir şeye uzun bir emek harcıyor. O emeğin tek karşılığı ise izleyici ve alkış. Çok canlı, heyecanlı ve ayakta duran bir oyun oldu. Allahın izniyle insanlar izlemeye gelirler.”

 

(Hürriyet)

TangoDANS Mecidiyeköy
Uysal Sokak Ali Meriç İş Merkezi No:1 K:2 D:10
Mecidiyeköy, Şişli, İstanbul
0 538 813 35 47
TangoDANS Marmaris
Ulusal Egemenlik Cad, Kat 3 No:4 Taşlık Center Marmaris, Muğla
0543 669 20 27
TangoDANS Bakırköy
Zeytinlik, Halkçı Sk. No.30 D:4.Kat
Bakırköy / İstanbul
0538 813 35 47
WhatsAppWhatsApp Bilgi Hattı