Süper kahramanlar sadece sinemada değil, gerçek dünyada da var. Yoğun iş temposuyla birlikte, görme engellilere fiyatsız tango dersi veren Sinem Gülay ve Hakkı Erdi Arslan çifti buna güzel bir örnek. Arslan çifti şöyle diyor: “Keşke bir güne 30 saat sığdırabilsek.”

Hakkı Erdi Arslan, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ bilgisayar mühendisliği mezunu. Şu an, beynelmilel bir elektronik firmasında bilgisayar mühendisi olarak çalışıyor. Tango dünyasında altıncı seneninde olduğunu belirten Arslan “Mesai bitiminde dans kıyafetlerimi giyip değişik bir dünyaya açılıyorum” diye konuşuyor. Sinem Gülay Arslan ise Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Şu an bir hazır giyim firmasında proje uzmanı olarak çalışıyor. Arslan “Tango sayesinde dünyanın her yerinde aynı dilin konuşulduğunu gördüm” diyor.

 

Çift, izdivaç ettikten sonra tango yapmaya başlamış. Görme engellilere dans eğitimi vermek Sinem Gülay Arslan’ın en büyük hayalleri arasındaymış. Bu konuyu eşiyle konuşurken bir arkadaşlarının aracılığıyla kazara görme özürlü çiftle tanışmışlar. Hemen peşinden da özverili yolculuk başlamış. Hakkı Erdi Arslan, ilk derslerini çifti tanımaya ve nasıl bir yaklaşımın onları daha rahat hissettireceğini bulmaya ayırdıklarını söylüyor. Ancak görme engelli Bahar Yavuz ile Turgay Gümüş çifti, bu tanışmadan hemen sonra çok hızlı bir şekilde dans etmeye başlamış. Hakkı Erdi Arslan “Tangoya karşı çok alakalılar ve hem de öyle ki bir defasında derste çalan parçaya önce eşlik etmeleri, sonrasında da sözleri bize çeviri etmeleriyle büyük bir şaşkınlığı ve hayranlığı da bize tattırdılar. ‘Bu çalan parça Pugliese’nin mi?’ suali da yeniden ağzımızı açık bırakan bir hatıra oldu” yorumunu yapıyor.

Bu dansı öğrenmek isteyen görme engellilere kapılarının açık olduğunu belirten Sinem Gülay Arslan, Bahar Yavuz ile Turgay Gümüş çiftiyle en kısa vakitte bir gösteri yapacaklarını söylüyor. Arslan “Ayrı olarak tangoya kazandırdığımız görme engellilerin sosyalleşmeleri için dans gecelerine katılmalarını kolaylaştıracak ihtiyaç duyulan tertip etmeler üzerinde de çalışıyoruz” diyor.

 

 

TangoDANS Mecidiyeköy
Uysal Sokak Ali Meriç İş Merkezi No:1 K:2 D:10
Mecidiyeköy, Şişli, İstanbul
0 538 813 35 47
TangoDANS Marmaris
Ulusal Egemenlik Cad, Kat 3 No:4 Taşlık Center Marmaris, Muğla
0543 669 20 27
TangoDANS Bakırköy
Zeytinlik, Halkçı Sk. No.30 D:4.Kat
Bakırköy / İstanbul
0538 813 35 47
WhatsAppWhatsApp Bilgi Hattı