Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te tertip eden Dünya Tango Şenliği ve şenlik dahilinde tertip eden dünya şampiyonasında değişik ülkelerden onlarca dansçı tangonun doğduğu topraklarda performanslarını sergiliyor.

Bu sene 43 ülkeden 700'den fazla çiftin katıldığı Usina del Arte Kültür Merkezi'ndeki festivalde, ilk kedereler sonrasında hafta süresince 590 çift yarı finale kalabilmek için yarıştı.

Müsabaka, Arjantin ve Uruguay orijinli bir müzik türü olan "milonga"nın ananesel figürleri ve katı kaideleriyle sergilendiği "salon" ve çok daha koreografik tarzda, bale gibi değişik danslardan unsurlar da içeren "stage" stili tango olmak üzere iki değişik kategoride yapılıyor.

Mart ayından itibaren dünya çapında tertip eden ön yarışmalar sonrasında Buenos Aires'te tertip eden bu organizasyonla şampiyonanın son ayağı bitiriyor.

2003 seneninden bu yana tertip eden yarışmanın kazananlarına bakıldığında ise Arjantinli çiftlerin öne çıktığı görülüyor.

1890'lı senelerde Arjantin ve Uruguay arasındaki natürel hudut olan La Plata nehri etrafında ortaya çıkan tango, daha sonra tüm dünyaya dağıldı. Tango, UNESCO tarafından da 2009 seneninde "insanlığın somut olmayan kültürel kalıtı" listesine ilave etti.

14 Ağustos'ta başlayan Dünya Tango Festivali, takriben 7 bin kişinin izlemesi beklenen bir gösteriyle 27 Ağustos'ta bitecek.

 

(AA)

TangoDANS Mecidiyeköy
Uysal Sokak Ali Meriç İş Merkezi No:1 K:2 D:10
Mecidiyeköy, Şişli, İstanbul
0 538 813 35 47
TangoDANS Marmaris
Ulusal Egemenlik Cad, Kat 3 No:4 Taşlık Center Marmaris, Muğla
0543 669 20 27
TangoDANS Bakırköy
Zeytinlik, Halkçı Sk. No.30 D:4.Kat
Bakırköy / İstanbul
0538 813 35 47
WhatsAppWhatsApp Bilgi Hattı